poniedziałek, 20 czerwca 2016

Chlebek bananowy

Składniki (10 porcji):

  • 350 g mąki pszennej
  • 30 g płatków migdałowych do posypania
  • 250 ml śmietany
  • 100 g masła
  • 1/2 szklanki miodu
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3 banany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:
  1. W misce wymieszać śmietanę z proszkiem do pieczenia, cynamonem, rozpuszczonym masłem, miodem i jajkami.
  2. Dodać do mokrej masy mąkę oraz rozgniecione banany (najlepiej zblędować). Wymieszać.
  3. Formę do pieczenia wyłożyć papierem, przełożyć masę, posypać płatkami migdałów. Piec około 60 minut w 180 stopniach. Nakłuć patyczkiem, jeśli masa jest sucha, oznacza to, że chlebek bananowy jest gotowy.

Wartość odżywcza:





Smacznego!

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP