środa, 28 stycznia 2015

Domowe marynaty do kurczaka

Sprawiają, że udka czy piersi nabiorą nowego,ciekawego aromatu. Po prostu wymieszaj podane składniki - i marynaty gotowe.
Kawałki kurczaka marynuj pod przykryciem w lodówce 4-6 godzin. całą tuszkę możesz przechowywać w marynacie do 12 godzin.





Z kolendrą

Składniki:

  • 2 posiekane ząbki czosnku 
  • łyżka posiekanej kolendry
  •  2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki kuminu
Jogurtowa z chili

Składniki:
  • 1/2 szklanki jogurtu
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • szczypta chili
  • 1/3 łyżeczki soli
Żurawinowa:

Składniki:
  • 5 łyżek dżemu żurawinowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 7 łyżek sosu słodko-kwaśnego
  • sok z całej  cytryny
Cytrynowa

Składniki:
  • sok i skórka startej sparzonej cytryny
  • 5 łyżek oliwy
  • łyżka drobnego cukru
  • szczypta pieprzu

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP