piątek, 31 października 2014

Skrzydełka zapiekane w ryżu

Składniki:
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 kostki masła
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej
  • 6 szklanek wody
  • 1 kg szydełek z kurczaka
  • 2 duże cebule
  • 2 szklanki ryżu
  • 2 spore marchewki
Sposób przygotowania:
  1. Na blachę lub naczynie żaroodporne rozsypać surowy ryż na to położyć skrzydełka lub udka z kurczaka, na mięso położyć cebulę pokrojoną w talarki. 
  2. Obrać marchewkę pokroić na talarki.
  3. Sporządzić zalewę: zagotować wodę z wszystkimi przyprawami, margaryną, koncentratem. Zalać ryż, położyć marchewkę na wierzch  i wstawić do piekarnika, piec aż mięso będzie miękkie

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP