niedziela, 21 września 2014

Zupa ziemniaczana

Składniki (4 porcje):


  • 1 l wody
  • Bouquet Garni
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 250 g chudej podwędzanej kiełbasy 
  • 1 cebula
    Sposób przygotowania:
      1. Do litra wody dodać woreczek z przyprawami. Obrane ziemniaki, pokrojone w kostkę gotować do miękkości w wywarze. Gdy ziemniak zaczną się gotować, wyjąc woreczek.
      2. Całość zmiksować.
      3. Obrać cebulę. Kiełbasę i cebulę pokroić  w kostkę.Podsmażyć na patelni. Podsmażoną cebulę z kiełbasą dołożyć do zupy:
      4. Wszystko zamieszać. Przyprawić do smaku majerankiem, pieprzem oraz solą.


      Wartość odżywcza:





      Smacznego!

      Brak komentarzy

      Prześlij komentarz

      Tu mnie znajdziesz

      mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
      TOP